Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Copilul infectat cu rabie a decedat la spital - medicii oferă detalii

Copilul care a fost infectat cu rabie nu a putut fi salvat. El a murit în această noapte la spital.
Sputnik

Chișinău, 18 iul – Sputnik. Copilul care a fost infectat cu rabie a murit în această noapte la spital. Potrivit vicedirectorul Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii, Stela Cornilova, diagnosticul copilului este suspecție la rabie.

”Copilul nu a fost mușcat de câine. Acesta s-a jucat cu animalul, a fost în contact cu el. El avea pe corp zgârieturi”, a declarat pentru Sputnik Moldova vicedirectorul Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii Stela Cornilova.

Un băiat de 11 ani din comuna Stăuceni, diagnosticat cu rabie, a fost internat la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase din Chișinău, după o adresare tardivă la medic. În data de 7 iulie, copilul „a fost zgâriat de un câine necunoscut, care i-a sărit în spate în timp ce mângâia un alt câine”, a informat, printr-un comunicat de presă, ANSP. 

„Copilul s-a îmbolnăvit acut pe 07.07.2019, când i-au apărut slăbiciuni generale, cefalee, lipsa poftei de mâncare, febră de până la 39,3ºC, agitaţie. (...) S-a constatat că băiatul este ataşat de câini şi pisici, inclusiv fără stăpân, fiind frecvent salivat, zgârâiat, muşcat uşor”, se arată în comunicat. 

Centrul de Sănătate din comuna Stăuceni a îndemnat toate persoanele care au fost mușcate de la începutul anului de câini de casă, vagabonzi și alte animale (vulpi, pisici) să se adreseze urgent la medicul de familie.