Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Furtuni violente în Italia: Plaje şi case distruse, cum va fi vremea în weekend - Video

Coasta Adriatică a Italiei, unde sunt mulţi turişti în această perioadă, a fost devastată de furtuni puternice, care au adus grindină şi inundaţii. Pe reţelele de socializare au fost postate multe imagini cu ravagiile cauzate de vreme.
Sputnik

CHIȘINĂU, 11 iul – Sputnik. Moldovenii care locuiesc în Italia pot afla dacă vremea se va îmbunătăţi în următoarele zile. Pe reţelele sociale au fost postate imagini cu grindină de dimensiuni uriaşe care a căzut peste localitatea Pescara şi cu maşini luate de şuvoiul de apă.

Alte imagini arată urmările furtunii violente care a lovit coasta Marche: plaje distruse de rafalele puternice de vânt, drumuri inundate. Imaginile sunt din oraşul Numana, populat de mulţi turişti.

De asemenea, ziarul Corriere della Sera a publicat imagini filmate cu o dronă. cu distrugerile lăsate în urmă de furtună în Numana.

Într-un alt video se vede cum turiştii surprinşi de furtună se grăbesc să părăsească plaja.

Vremea în Italia în acest weekend

Meteorologii avertizează că vremea va continua să fie instabilă în următoarele zile în Italia. Se mai aşteaptă furtuni în Apenini și pe Coasta Adriatică, iar temperaturile sunt în scădere, potrivit meteorete.it.

Vremea pentru Vineri, 12 iulie

Nord: în nord-vest vor fi perioade cu soare, dar în unele locuri vremea va fi instabilă, din Triveneto până în Emilia Romagna, mai ales seara, când sunt posibile câteva furtuni locale. Temperaturile se vor încadra între 24 și 28 de grade.

Alertă: După Grecia și Italia, România este lovită de un ciclon - vremea în Moldova

Centru: Dimineața va fi vreme bună, dar după-amiaza se aşteaptă ploi torenţiale scurte în Apenini și în regiunile centrale, cauzate de instabilitatea atmosferică. În Sardinia va fi vreme frumoasă. Temperaturile vor fi în creștere ușoară, fiind între 26 și 31 de grade.

Sud: În general, vreme bună, dar vor fi unele precipitații după-amiaza în Molise Gargano și în Apenini. Temperaturile se vor încadra între 24 și 31 de grade.

Vremea pentru Sâmbătă, 13 iulie

Nord: Vreme bună în nord-vest, vor fi înnorări în nord-est și în Romagna şi sunt posibile furtuni după-amiaza. Temperaturile vor fi în scădere.

Centru: Vremea va fi instabilă în majoritatea regiunilor, fiind aşteptate ploi torenţiale, mai probabile după-amiaza. Temperaturi în scădere, care vor fi cuprinse între 23 și 28 de grade.

Sud: În general, va fi vreme bună, însă sunt posibile furtuni locale după-amiaza pe creasta Apeninilor. Temperaturi stabile sau ușor în scădere, situându-se între 27 și 32.