Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce și-a dat demisia șeful Penitenciarului nr. 13 din Chișinău

Șeful Penitenciarului nr.13 din Chișinău, Igor Pîntea, și-a prezentat demisia.
Sputnik

CHIȘINĂU, 5 iul - Sputnik. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de Maria Perțeva, de la Serviciul de presă al Ministerului de Justiție.

Locotenent-colonelul de Justiţie Igor Pîntea a demisionat joi, 4 iulie, „din motive personale”, după aproximativ trei ani de aflare în respectiva funcție.

Pereți murdari de sânge în Penitenciarul 13 - Dezvăluiri șocante

Presa relevă că Igor Pîntea are statut de învinuit într-un dosar penal intentat pentru tortură. Dosarul a fost inițiat în urma evenimentelor din aprilie 2009, Pîntea fiind învinuit că l-a maltratat pe activistul Anatol Mătăsaru.

După ce nu s-a prezentat la patru ședințe de judecată consecutiv Igor Pîntea urma să fie dus forțat la ședința de judecată, conform deciziei luate la începutul acestei săptămâni de Judecătoria Chișinău.

Penitenciarul nr.13 este un izolator de urmărire penală. Suplimentar, în acesta funcţionează un sector de tip semiînchis pentru detenţia condamnaţilor majori de gen masculin, antrenaţi la lucrări de deservire a penitenciarului.