Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Curățarea sistemului judecătoresc inițiată de Sandu: Multora nu le place tonalitatea dură

Juristul Ion Guzun crede că suspendarea din funcție a mai multor judecători este un prim pas în dezrădăcinarea corupției din sistem.
Sputnik

Noile autorități politice de la Chișinău și-au propus drept scop să curețe sistemul judecătoresc de magistrații care au luat decizii la comandă politică sau au comis fapte de corupție. CSM a suspendat deja din funcție mai mulți șefi din sistem. Juristul Centrului de Resurse Juridice din Moldova Ion Guzun a precizat pentru Sputnik Moldova că deciziile luate astăzi la Consiliul Superior al Magistraturii sunt un pas importat în procesul de curățare a sistemului de magistrații corupți. 

”Cred că aceștia sunt niște pași. Eu cred foarte mult că mesajele pozitive și dure care au fost transmise, au fost luate în serios, sper să fie luate în serios. Este pentru prima dată când un prim-ministru este prezent la ședința Consiliului Superior al Magistraturii după învestire și comunică cu reprezentanții autorității judecătorești. Asta este într-adevăr o comunicare între puteri. Chiar dacă la mulți nu le place tonalitatea dură”, a precizat Ion Guzun pentru Sputnik Moldova.