Aceste fenomene, dar și anumite istorii concrete, captate din spațiul online și din interviurile realizate cu anchetatori, procurori, avocați, judecători, psihologi, profesori, părinți, traficanți, abuzatori și victime, au fost prezentate într-un spectacol-document numit "Corp de copil".
Spectacolul-document "Corp de Copil" a fost realizat de regizorul Luminița Țâcu, cu participarea actorilor Doriana Zubcu-Marginean, Doina Arvat, Valentin Zorilă, Ghenadie Gâlcă și Alexandru Pleșca.
În cadrul reprezentației, sunt reflectate câteva istorii, care ilustrează cum minorii sunt prinși în "mreajă" de către pedofili. În unele cazuri, minorii cad pradă din cauza lipsei de atenție, în altele, din cauza sărăciei. Autorii spectacolului îi atenționează pe părinții, pe autoritățile și întreaga societate, care, în multe cazuri, nu văd în aceste fenomene nocive o problemă.
În anul 2017, spectacolul a fost prezentat în cadrul turneului național lansat de către Centrul de Arte COLISEUM, în mai multe orașe din țară, precum: Cahul, Orhei, Bălți, Soroca și Cimișlia. Recent, sala Teatrului Național "Mihai Eminescu" din Capitală a găzduit zeci de spectatori, care cu sufletul la gură au venit să privească piesa teatrală. Potrivit regizoarei spectacolului, Luminița Țâcu, în anul 2020, spectacolul-document "Corp de Copil" va fi prezentat și în Germania.
Conform studiului UNICEF în Republica Moldova 10% dintre copii sunt expuși abuzului sexual.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Autor: Cristina Baș