Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Departamentul de Stat al SUA salută transferul pașnic al puterii în Moldova

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău a distribuit astăzi pe rețele de socializare un mesaj făcut încă ieri de Departamentul de Stat prin care salută retragerea PDM de la putere și transferul ei către noua majoritate parlamentară.
Sputnik

CHIȘINĂU, 15 iun – Sputnik. Iată carfe este textul făcut public de către Ambasada SUA în Republica Moldova.

"Statele Unite salută anunțul Partidului Democrat de a se retrage din guvern în favoarea Premierului Maia Sandu și a coaliției formate de parlamentul ales în mod democratic.

Suntem încurajați că atât noua coaliție, cât și fostul guvern s-au angajat la transferul pașnic de putere, reflectând voința poporului din Moldova. Îndemnăm toate părțile să se abțină în această perioadă de tranziție.

Statele Unite vor continua să monitorizeze îndeaproape evoluțiile din Moldova și vor rămâne loiale colaborării cu toți oamenii din Moldova în procesul de construire a un viitor mai prosper și democratic", afirmă americanii în textul publicat pe pagina de Facebook a ambasadei SUA la Chișinău.