Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Greceanîi, despre situația politică: lată la ce să ne așteptăm în zilele următoare - Video

Zinaida Greceanîi consideră că în timpul apropiat ar putea interveni mai mulți factori interni și externi pentru a stabiliza situația politică din Moldova.
Sputnik

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi consideră că în cel mai scurt timp ar putea interveni mai mulți factori interni și externi care ar contribui la stabilizarea situației politice din Republica Moldova.

”Toți așteptă decizia Comisiei de la Veneția la recomandare pe care o vor face pentru Moldova. Noi nu putem influența această decizie, dar intuim că va fi un document care va oferi un răspuns la un deznodământ democratic și la un transfer pașnic al puterii. Eu cred că trebuie să ne așteptăm la un final pozitiv la rezolvarea acestei crize politice, de aceea am și invitat toți oamenii duminică la o acțiune pașnică. Vom vedea ce va fi după ziua de duminică, dar oricum am accentuat faptul că nu avem de gând să intrăm cu forța în instituțiile de stat. Cât va dura această stare nu știm, pentru că angajații multor instituții s-au săturat de incertitudinea aceasta. Dacă ei nu decid pașnic să transmită puterea atunci sunt sigură că acest val de neîncredere care s-a pornit în instituțiile statului se va amplifica în defavoarea fostei guvernări”, a menționat Zinaida Greceanîi.

Amintim că astăzi, Igor Dodon anunțat organizarea unui marș care urmează să aibă loc duminică în capitală. Potrivit lui, cu cât mai mulți oameni se vor alătura acestui miting pașnic, cu atât mai repede va avea loc ”transmiterea pașnică a puterii” de la guvernarea condusă de PD la cea creată de PSRM – ACUM.

Un mesaj similara a fost transmis și de liderii Blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, care au îndemnat lumea să participe duminică la un ”protest pașnic”.