Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

News alert: Ambasadoarea Republicii Moldova în SUA, rechemată la Chișinău

Ambasadoarea Republicii Moldova în SUA, Cristina Balan, este așteptată la Chișinău pentru consultări vineri, 14 iunie, ora 15:00.
Sputnik

CHIȘINĂU, 12 iun – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene în Guvernul Maia Sandu, Nicu Popescu, a semnat astăzi un ordin prin care o recheamă pe ambasadoarea Republicii Moldova în SUA, Cristina Balan, ”pentru consultări”.

Cristina Balan este așteptată la Chișinău pentru consultări vineri, 14 iunie, ora 15:00.

”Țin să informez opinia publică despre faptul că printr-un ordin pe care l-am semnat astăzi Ambasadorul Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, dna Cristina Balan, a fost rechemată la Chișinău pentru consultări. De asemenea, am informat autoritățile americane despre decizia respectivă și motivele ei, menționând că din acest moment orice demersuri întreprinse de către dna Ambasador Balan nu reprezintă poziția autorităților moldovenești legitime”, menționează Popescu.

Cristina Balan a fost numită în funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii în vara anului 2018. Până a fi numită ambasadoare, Balan a deținut funcția de vicepreședinte al PDM, a lucrat timp de 20 de ani în cadrul unor companii şi organizaţii internaţionale de top, dintre care 15 ani în poziţii de conducere. Este economist de profesie şi deţine o diplomă în management a Universităţii Libere Internaţionale din Moldova.