Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zinaida Greceanîi, aleasă în funcția de președinte al Parlamentului

Acum câteva momente, Zinaida Greceanîi a fost aleasă în funcția de președinte al Parlamentului Republicii Moldova cu 56 de voturi.
Sputnik

CHIȘINĂU, 8 iunie - Sputnik. Acum câteva momente, Zinaida Greceanîi a fost aleasă în funcția de președinte al Parlamentului Republicii Moldova. Procedura de vot s-a desfășurat în mod secret. Ea a fost singura candidatură înscrisă în buletinul de vot, în urma înțelegirilor care s-au făcut între PSRM, pe de o parte, și PPDA și PAS, pe de altă parte.

Procesul de vot a fost transmis live de mai multe mass-media și privitorii au putut să vadă că unii deputați din partea Blocului ACUM au refuzat să-și dea votul pentru a-l instala pe liderul socialist în funcția de președinte al Parlamentului,

Oricum, Zinaida Greceanîi a acumulat 56 voturi, suficiente pentru a fi aleasă în acest fotoliu.

Președintele Comisiei care a desfășurat procedura de vot, Vasile Bolea, a declarat de la tribuna centrală a parlamentului că din cei 101 deputați moldoveni doar 57 au participat la alegerea președintelui Parlamentului. Dinrtre aceștia, 56 au votat pentru, iar unul a fost invalidat.