Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mesajul lui Armașu de Ziua lucrătorului bancar: Suntem în vizorul partenerilor noștri

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, i-a felicitat pe toți lucrătorii din sectorul bancar cu prilejul zilei profesionale, care este marcată anual pe 4 iunie.
Sputnik

CHIȘINĂU, 4 iun - Sputnik. În fiecare an pe 4 iunie, în Moldova este marcată Ziua lucrătorului bancar. Aceasta a fost instituită oficial în anul 1995, prin decretul semnat de primul președinte al Moldovei, Mircea Snegur. Pe 4 iunie este și ziua în care a fost fondată Banca Națională a Moldovei.

Cu acest prilej, guvernatorul BNM, Octavian Armașu, i-a felicitat pe toți angajații din sectorul bancar cu prilejul zilei lor profesionale.

”Băncile sunt în vizorul partenerilor noștri de dezvoltare, ai comunității internaționale, dar și a celei civile”, a subliniat Armașu în mesajul său, precizând că procesul de reformă a sistemului bancar din Moldova implică profesionalism și angajament civic.

Banca Națională a Moldovei este instituția legală, publică și autonomă responsabilă față de Parlamentul Republicii Moldova. Principalul obiectiv al BNM este asigurarea și menținerea stabilității prețurilor. Banca Națională cooperează cu Guvernul Republicii Moldova în vederea atingerii obiectivelor sale și, în conformitate cu Legea, ia măsurile necesare pentru a implementa această cooperare.

BNM informează periodic publicul cu privire la analizele sale macroeconomice, la evoluția piețelor financiare și datele statistice, inclusiv cu privire la oferta de monedă, acordarea de credite, balanța de plăți și piața valutară.