Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Urechean: În 5-7 iunie, PDM va anunța constituirea unei coaliții de guvernământ

La începutul lunii iunie, Partidul Democrat va ieși la rampă, iar politicienii vor constitui o majoritate parlamentară. De această părere este fostul Prim-Vicepreședinte al Parlamentului Serafim Urechean. Declarația a fost făcută în studioul radio Sputnik Moldova.
Sputnik
Urechean: În 5-7 iunie, PDM va anunța constituirea unei coaliții de guvernământ

Serafim Urechean este de părere că actualii politicieni care au acces în Parlament trebuie să dea dovadă de responsabilitate față de proprii alegători. El mai spune că situația politică este una dificilă, chiar dramatică, pentru că peste criza politică se suprapune și cea economică. De asemenea, fostul deputat este încrezător în faptul că actualii politicieni vor da dovadă de luciditate și nu se vor aventura într-o nouă campanie electorală. Urechean crede că se va reuși formarea unei majorități parlamentare.

”Pe ce căi se va forma o majoritate în Parlament va conta mai puțin, care va fi componența acestei majorități vom vedea. Cred că, în 5-7 iunie, Partidul Democrat va ieși la rampă pentru a avea un cuvânt greu de spus pentru viitoarea configurație politică”, a punctat Serafim Urechean.

Serafim Urechean, despre reforma APL: Raioanele trebuie să dispară - Video

Potrivit Constituției Republicii Moldova, dacă Parlamentul nu poate adopta în decurs de trei luni nici un act normativ, președintele țării are dreptul să pună în fața Curții Constituționale problema dizolvării Parlamentului. În Legea Supremă este stipulat și o a doua variantă: dacă Parlamentul  nu poate constitui Guvernul și nici aproba programul acestuia, șeful statului are dreptul și în acest caz să pună în fața Curții Constituționale problema dizolvării organului legislativ. În acest context, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a adresat Curții Constituționale pentru ca aceasta să clarifice care este termenul limită după care Parlamentul poate să fie dizolvat.

Autor: Eduard Maciac

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe Instagram.

Accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.