Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Părintele Nicolae Ciobanu: Cum putem schimba lumea în care trăim

În cadrul emisiunii "Probă la micro....SCOP", realizată în studioul Sputnik Moldova, părintele Nicolae Ciobanu, parohul bisericii din satul Cruglic, raionul Criuleni, a explicat cum putem schimba lumea în bine și care sunt cauzele nevederii noastre duhovnicești.
Sputnik
Părintele Nicolae Ciobanu: Cum putem schimba lumea în care trăim

Părintele Nicolae Ciobanu susține că lumea poate fi schimbată prin frumusețea gesturilor noastre. Vom putea schimba lumea în bine dacă prima schimbare va veni de la fiecare din noi, din adâncul sufletului nostru.

"Lumea trebuie să se implice, să fie tolerantă și să dispară indiferența dintre oameni. Atunci când cineva are nevoie de o mână de ajutor trebuie să o oferim, atunci când vedem o hârtie aruncată pe stradă trebuie să o ridicăm și să o punem în coșul de gunoi. Atunci când vedem un om bolnav trebuie să ne apropiem de el. Pentru ca lumea să devină mai bună în primul rând trebuie să dispară indiferența, deoarece aceasta este cea mai mare problemă a societății noastre", a menționat părintele Nicolae Ciobanu.

Preotul îndeamnă oamenii să-și sporească dragostea față de Sfânta Scriptură, care oferă cele mai bune povețe despre modul în care trebuie să trăim și să ne comportăm în societate.

"Vă îndemn să deschideți Biblia și să citiți Noul și Vechiul Testament. Dacă veți trăi cu Dumnezeu nu veți avea lipsă de nimic, dar din contra viața va fi mai frumoasă. Dacă citiți Biblia atunci comunicați de fapt cu Creatorul. Lăsați calculatoarele și telefoanele mobile și îmbogățiți-vă sufletele citind Sfânta Scriptură. Veți observa îndată că veți avea o nouă viziune asupra vieții", a punctat părintele Nicolae Ciobanu.

Autor: Cristina Baș