Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De unde se iau averile de milioane ale polițiștilor – Cazul unui ofițer de investigație

Multă lumea se întreabă de unde unii polițiști, judecători, procurori, executori judecătorești dețin averi de milioane (în euro și dolari, nu lei), deși au salarii modeste de funcționari și angajați publici. Puținele cazuri care ajung în instanță și devin publice ne permit să ne facem o idee despre modul în care se îmbogățesc unii polițiști: 1400 de euro pentru mușamalizarea unui singur caz de trafic de droguri.
Sputnik

CHIȘINĂU, 25 apr – Sputnik, S.P. Unul dintre cei doi angajați din cadrul Direcției Antidrog, Inspectoratul Național de Investigații (ANI), reținuți pentru trafic de influență la începutul lunii aprilie, curent, a ajuns pe banca acuzaților.

De unde se iau averile unor angajați ai Poliției de Frontieră – Iată ce a stabilit CNA

Procuratura Anticorupție anunță despre transmiterea în instanța de judecată a cauzei penale ce vizează un ofițer de investigații, din cadrul Direcției Antidrog, INI. Acesta este învinuit de trafic de influență, conform de art. 326 alin. (1) Cod Penal.

Conform materialelor cauzei penale, învinuitul, folosindu-se de funcția pe care o deținea a pretins și primit suma de 1400 de euro de la un figurant într-un dosar penal pentru traficul ilegal de droguri, în schimbul cărora ar urma să influențeze un procuror, ca ultimul să nu conteste la Curtea de Apel încheierea judecătorului de instrucție, prin care învinuitului i-a fost înlocuit arestul preventiv – în arest la domiciliu.

În continuarea acțiunilor ilegale, învinuitul a pretins mijloace bănești în sumă de 5600 de euro, susținând că poate influența procurorul de caz să adopte o hotărâre favorabilă în cazul persoanei învinuite de infracțiunea sus menționată, intenție, însă care nu a fost dusă la bun sfârșit.

Dacă va fi declarat vinovat de către instanța de judecată, învinuitul riscă până la 5 ani de închisoare sau o amendă de până la 3000 de unități convenționale.