Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Impresii de primăvară: Cum s-a desfășurat Festivalul de Păpuși ''Sub căciula lui Guguţă"

Peste 20 de colective de păpușari din mai multe țări ale lumii (Republica Moldova, Bulgaria, Ucraina, Rusia, România, Belarus, Georgia, Kazahstan ș.a) au participat la cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional de Păpuși "Sub căciula lui Guguţă", care s-a desfășurat în perioada 15-22 aprilie, la Chișinău.
Sputnik
Impresii de primăvară: Cum s-a desfășurat Festivalul de Păpuși ''Sub căciula lui Guguţă"

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", directoarea Teatrului Municipal de Păpuşi "Guguţă", Gabriela Lungu, a vorbit despre importanța Festivalului în ceea ce ține de promovarea teatrului și a valorilor culturale.

Potrivit invitatei, cea de-a X-a ediție a festivalului s-a desfășurat cu succes și a fost una cu adevărat deosebită întrucât au fost prezentate, în premieră, spectacole cu păpuși atât pentru copii, cât și pentru adulți.

"A fost un festival foarte frumos. Am avut parte doar de surprize și momente plăcute. Atât colectivele de teatru cât și spectatorii au rămas plăcut surprinși de organizarea evenimentului", a subliniat Gabriela Lungu, directorul teatrului de păpuși.

În cadrul evenimentului s-au acordat diverse premii precum: premiul pentru cel mai bun spectacol, premiul pentru scenografie, premiul pentru calitatea interpretativă în crearea raportului actor-păpușă, premiul pentru Management Cultural și alte premii cu care au fost distinși actorii teatrelor de păpuși.

Pentru prima dată în istoria organizării Festivalului a fost decernat premiul bănesc în valoare de 500 de euro pentru cel mai bun spectacol.

Gabriela Lungu a subliniat că există deja un concept pentru organizarea următoarei ediții a Festivalului. Ediția a XI-a va fi organizată în anul 2022 , atunci când Teatrul Municipal de Păpuşi "Guguţă" va împlini 30 de ani de activitate.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș