Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce notă îi dă fosta ministră a SPSF Svetlana Cebotari sistemului de sănătate din Moldova

Invitată la emisiunea ”Sputnik Matinal”, fosta ministră a Sănătății, Protecției Sociale și Familiei Svetlana Cebotari a fost întrebată ce notă i-ar da sistemului de sănătate din Republica Moldova.
Sputnik

CHIȘINĂU, 18 apr – Sputnik, Tatiana Cebotari. Atunci când s-a aflat la conducerea ministerului Sănătății, Protecției Sociale și Familiei, Svetlana Cebotari susține că a aflat multe lucruri pe care nici nu le bănuia despre acest sistem. Asta chiar dacă se află în acest domeniu de mai bine de 20 de ani.

”Sistemul de sănătate din Moldova încă este bolnav. Ar merita o notă între șase și opt, doar la unele capitole ar merita un nouă. Sunt multe probleme și e necesar să sporim calitatea serviciilor medicale” susține Svetlana Cebotari.

Reforme importante în sănătate și muncă, în 2019. Ce vor să îmbunătățească autoritățile

Cebotari mai spune că factorul politic nu ar trebui să se implice în domeniul sănătății, întrucât acest lucru ar trebui să vizeze toate partidele politice și e necesar ca fiecare deputat să se ghideze de ce poate face mai bine pentru acest sector.

Amintim că Svetlana Cebotari s-a aflat în funcția de ministră a Sănătății, Protecției Sociale și Familiei timp de nouă luni, ulterior a fost înlocuită cu actuala șefă de la ministerul SPSF Silvia Radu.

Menționăm că actualmente Svetlana Cebotari se află la conducerea Centrului Național de Transfuzie a Sângelui.