Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Incident „diplomatic”: Angela Merkel nu a întâmpinat-o pe Theresa May - Video

Angela Merkel a uitat s-o întâmpine pe Theresa May, care a venit cu o vizită oficială la Berlin pentru discuții legate de Brexit.
Sputnik

CHIȘINĂU, 10 apr – Sputnik. Prim-ministrul britanic, Theresa May, care a sosit ieri la Berlin pentru a discuta despre Brexit, nu a fost întâmpinată la ieșirea din automobil. Asupra incidentului a atras atenție publicația The Independent.

În imaginile video publicate de ziar se observă că premierul britanic iese din mașină singură și merge pe covorul roșu fără a fi întâmpinată de cineva.

​Potrivit Politico, de obicei, oaspeții de rang înalt sunt întâmpinați de cancelarul Germaniei, Angela Merkel. De această dată, May nu a fost însoțită de niciun reprezentant al statului german.

După ce premierul a intrat în clădire, aceasta a fost urmată de jurnaliști.

Ulterior, politicianul a revenit împreună cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel: femeile și-au strâns mâinile în fața camerelor.

În cadrul întrevederii, Merkel și May au căzut de acord asupra necesității asigurării unei ieșiri organizate a Marii Britanii din Uniunea Europeană, se spune în declarația purtătorului de cuvânt al cancelariei premierului britanic. De asemenea, cei doi politicieni au discutat despre situația în Yemen și Libia.