Accidente

Detalii în cazul tragediei de la Căușeni: Un șofer beat a tamponat mortal un biciclist

Instanța a înăsprit pedeapsa pentru șoferul care a tamponat mortal un biciclist, iar apoi a l-a obligat pe fratele său minor să ia întreaga vină asupra sa.
Sputnik

CHIȘINĂU, 5 apr – Sputnik. Conducătorul auto care, în vara anului 2016, fiind beat la volan, a accidentat mortal un biciclist şi a părăsit locul accidentului rutier, a fost condamnat la cinci ani şi șase luni închisoare, cu executare, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport  timp de cinci ani.

Tragedia s-a produs în dimineaţa zilei de 23 iulie 2016, pe o stradă din centrul oraşului Căuşeni. Inculpatul, care se deplasa, în stare avansată de ebrietate alcoolică, la volanul propriei maşini, s-a angajat într-o depăşire, tamponând mortal un biciclist care venea pe contrasens.

Victima avea 61 de ani şi pornise, în acea dimineaţă, la grădină.

Accident teribil la Botanica: Un BMW s-a rupt în două - Foto

Imediat după impact, şoferul a părăsit locul accidentului, deplasându-se la domiciliul rudelor sale din satul Chircăieşti. La scurt timp, acesta a fost reţinut însă de oamenii legii. În urma testării alcooscopice, s-a constatat în aerul expirat de acesta o concentraţie de alcool de 0,72 mg/l.

Ulterior, pentru a scăpa de răspundere penală, inculpatul a negat că s-ar fi aflat la volanul automobilului, declarând că, de fapt, fratele său minor conducea maşina în momentul impactului, obligându-l pe fratele să se autodenunţe organelor de drept.

Procurorii au verificat toate ipotezele cazului, stabilind exact circumstanţele producerii accidentului. În cele din urmă, inculpatul a fost condamnat.

În vara anului trecut, pentru faptele imputate instanţa de fond l-a condamnat pe conducătorul auto la patru ani şi trei luni, închisoare. Nefiind de acord această sentinţă, Procuratura a contestat-o, insistând pe o pedeapsă mai aspră. Astfel, la insistența procurorilor, acesta a fost condamnat la cinci ani şi șase luni închisoare, cu executare.

Decizia este executorie, însă poate fi supusă recursului la Curtea Supremă de Justiţie.