Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mogherini: UE nu recunoaște suveranitatea Israelului asupra Înălțimile Golan

Uniunea Europeană nu recunoaște suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan, ocupate în trupele israeliene în 1967, a declarat Federica Mogherini.
Sputnik

CHIȘINĂU, 1 apr – Sputnik. UE nu recunoaște suveranitatea Israelului asupra teritoriilor ocupate în anul 1967, a declarat Înaltul Reprezentant al UE pentru Politica Externă și de Securitate Comună, Federica Mogherini, în discursul să de salut din cadrul summitului Ligii Statelor Arabe din Tunisia.

Declarație: Diplomat sirian - Siria își va apăra suveranitate asupra „Înălțimilor Golan”

De asemenea, ea a menționat că Uniunea Europeană se pronunță împotriva deciziei SUA de recunoaștere a dreptului Israelului asupra Înălțimilor Golan.

"Uniunea European nu va recunoaște în continuare suveranitatea Israelului asupra teritoriile pe care le-a ocupat 1967", a declarat Mogherini.

De asemenea, ea a menționat că „ignorarea rezoluțiilor internaționale în privința Golan nu reprezintă o soluție”.

Președintele SUA, Donald Trump, a semnat luni o declarație prin care recunoaște suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan, în cadrul unei întrevederi cu premierul israelian, Beniamin Netaniahu. În timpul războiului de șase zile din 1967, Israelul a ocupat Înălțimile Golan, care aparțineau Siriei, iar în 1981 le-a anexat în mod unilateral.