Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Îngrozitor: Isprava unui cetățean turc care administra un hotel la Chișinău

Un turc care este administratorul unui hotel din municipiul Chișinău a fost trimis în judecată pentru "organizarea migrației ilegale în baza pașapoartelor diplomatice false".
Sputnik

CHIȘINĂU, 15 mart – Sputnik. Un cetăţean al Turciei, în vârstă de 48 de ani, va compărea pe banca acuzaților pentru organizarea migrației ilegale pentru trei conaționali dea-i săi, în baza pașapoartelor diplomatice false, anunță Secţia Relaţii Publice a Procuraturii Generale.

Vin în Moldova să facă studii la medicină, dar se apucă de traficat moldovence

Procuratura municipiului Chișinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de învinuire a inculpatului în judecată.

Potrivit rechizitoriului, în perioada martie – aprilie 2017, individul a adăpostit trei cetățeni turci în hotelul pe care-l administra la Chişinău, timp în care le-a asigurat perfectarea paşapoartelor diplomatice false, le-a organizat ieşirea de pe teritoriul Republicii Moldova şi tranzitarea Ucrainei în direcția Uniunii Europene. Cei trei cetăţeni turci, toţi în vârstă de 22 de ani, au fost opriți în Slovacia, în timpul controlului fiind constatat falsul paşapoartelor diplomatice.

Dacă va fi găsit vinovat, inculpatul, acuzat de organizarea migraţiei ilegale, riscă până la 5 ani închisoare.