Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Detalii de la pojarul mistuitor de ieri de la Botanica - Foto

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a oferit detalii despre incediul devastatir din data de 8 martie.
Sputnik

CHIȘINĂU, 9 mart - Sputnik. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI avertizează oamenii despre pericolul incendiilor de vegetație în cazul nerespectării regulilor anti incendiare. Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit în peste 100 de cazuri de stingere a focarelor de iarbă.

Incediu puternic în Capitală: O persoană s-a stins din viață - Detalii

Un incendiu pe o suprafață extinsă a fot lichidat de salvatori ieri 8 martie în sectorul Botanica, strada Grenoble 130/2. Potrivit IGSU apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 13.54.

La fața locului au fost trimise 3 autospeciale de intervenție care au luptat cu focul timp de trei ore pentru a opri răspândirea. În urma arderii au fost afectat o suprafață de 15 hectare de vegetație, iar focul a obținut răspândire și la o parcare auto aflată în preajmă. În urma arderii nimeni nu a avut de suferit.

Alte incendii care au cuprins suprafețe extinse au fost înregistrate la Ialoveni, un de focul a mistuit 22 hectare de teren, Cantemir, localitatea Țolica un arderea a cuprins 15 hectare de vegetație, dar și Gotești fiind afectate 20 hectare de iarbă.

Nori negri de fum: Incendiu devastator lângă Vulcănești

Tot de intervenția pompierilor a fost nevoie și în localități din raioanele Glodeni, Rășcani, Dondușeni, dar și la Leova Cahul și Comrat. Potrivit datelor IGSU în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit pentru a lichida 391 hectare de vegetație arsă în toată țara.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de urgență îndeamnă oamenii să nu aprindă iarba uscată și gunoiul, întrucât aceste focare pot fi cu ușurință scăpate de sub control. În condiții de vânt și umiditate redusă focul se poate răspândi rapid la spații forestiere dar și la clădirile aflate în preajmă. În caz de situații de risc persoanele pot apela Serviciul 112.