Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Donald Trump a prelungit cu un an sancțiunile împotriva Federației Ruse

Trump a dispus prelungirea cu un an a sancțiunilor împotriva Rusiei, impuse anterior de Barack Obama din cauza situației din Ucraina.
Sputnik

CHIȘINĂU, 5 mart – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a decis să prelungească sancțiunile impuse împotriva Rusiei în anul 2014 din cauza situației din Ucraina, anunță serviciul de presă al Casei Albe.

Expert: Întrevederea dintre Trump și Kim Jong-un, un show propagandistic

În nota adresată congresului se menționează că aceste sancțiuni vor fi în vigoare în decurs de un an, până pe 6 martie 2020. Este vorba de sancțiunile care au fost introduse de președintele Barack Obama, pe 6 martie 2014.

“Acțiunile și politica persoanelor care subminează procesele și instituțiile democratice în Ucraina amenință pacea, securitatea, stabilitatea, suveranitatea și integritatea teritorială a acestei țări și contribuie la însușirea activelor ei, iar acțiunile și politica guvernului Rusiei, inclusiv presupusa anexare a Crimeii și utilizarea forței în Ucraina, reprezintă în continuare o amenințare extraordinară și excepțională pentru securitatea națională și politica externă a Statelor Unite”, subliniază președintele american în scrisoarea sa.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>