Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, va fi deputat - învinge la Anenii Noi

Cursa electorală din circumscripția 34, Anenii-Noi, ar putea fi câștigată de candidatul democraților, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.
Sputnik

CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Potrivit rezultatelor preliminare oferite de Comisia Electorală Centrală, în circumscripția uninominală numărul 34, Anenii Noi, bătălia pentru fotoliul de deputat a fost câștigată de câștigată de democratul Alexandru Jizdan.

După procesarea a 100% din procese verbale, pe primul loc este candidatul democraților, Alexandru Jizdan, cu 41,42%. Acesta este urmat de candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Alexandr Mațarin, cu 27,27 %.

În cursă s-au mai înscris și candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Alexandr Mațarin, candidatul Partidului Șor, Gorodinschii Alexei, cel al Blocului Electoral ACUM, Gheorghe Balan și candidatul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Veaceslav Bondari.

Rezultatele alegerilor după procesarea a circa 13% dintre procesele verbale: liderii

Menționăm că din acest an, scrutinul parlamentar este organizat în baza unui sistem mixt: proporţional şi majoritar, într-o circumscripţie naţională şi în circumscripţii uninominale. În circumscripţia naţională se vor alege 50 de deputaţi în baza votului reprezentării proporţionale. În circumscripţiile uninominale se vor alege 51 de deputaţi în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripţie.

Este important să spunem că în cazul în care candidatul ales în circumscripţia uninominală a fost ales şi pe lista de partid în circumscripţia naţională, se consideră că a fost ales doar în circumscripţia uninominală şi nu va fi luat în calcul la atribuirea mandatelor în baza listei de partid.