Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Știrile nopții: Două cutremure importante în Vrancea, Maduro închide frontiera cu Brazilia

Institutul român de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului a înregistra două cutremure de adâncime în zona seismică Vrancea. Nicolas Maduro încearcă să prevină „intervenția militară a Statelor Unite”, iar americanii urmăresc un fenomen rar în „pustiul” din Las Vegas.
Sputnik

CHIȘINĂU, 22 feb - Sputnik. Un cutremur s-a produs la ora 02:40, în judeţul Vrancea, la adâncimea de 121 km. Acesta a avut magnitudinea de 2,5 pe Richter.

Cel de al doilea seism, cu magnitudinea de 2,8, a fost înregistrat în judeţul Buzău, la ora 05:26, fiind localizat la adâncimea de 108 km.

Amintim că, pe 18 februarie, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, a avut loc un cutremur puternic, de 3,8 pe Richter, la o adâncime foarte mare, de 146 km.

Maduro a închis frontiera cu Brazilia

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunţat joi închiderea totală a frontierei terestre cu Brazilia.

Declarații explozive: Nicolas Maduro - „Petrolul venezuelean, motiv pentru invazia SUA”

„Frontiera terestră cu Brazilia va rămâne total închisă până la noi ordine”, a declarat Nicolas Maduro în cadrul unei reuniuni cu înaltul comandament militar.

Guvernul venezuelean încearcă să prevină intrarea în ţară a unor ajutoare umanitare, pe care le consideră un pretext pentru o intervenţie militară americană.

Fenomen rar în Las Vegas

Un fenomen rar are loc în în Las Vegas, Statele Unite ale Americii. Stratul de zăpadă a atins joi grosimea de peste un metru.

Serviciul Naţional de Meteorologie a SUA a anunţat că ninsorile vor continua, iar vineri nu este exclus ca stratul de zăpadă să depăşească trei metri.