Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vladimir Putin: Statele Unite încalcă Tratatul INF, amplasând rachete țintă în România

Potrivit președintelui rus Vladimir Putin, sateliții SUA le ”țin isonul” în ceea ce privește chestiunea ieșirii Americii din Tratatul INF.
Sputnik

CHIȘINĂU, 20 feb - Sputnik. Statele Unite încalcă în mod direct și brutal Tratatul INF, lansând rachete țintă și amplasând lansatoare în România, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

”Prin lansarea rachetelor-țintă cu rază medie de acțiune și prin amplasarea în România și Polonia a lansatoarelor de rachete capabile să lanseze inclusiv rachetele “Tomahawk”, Statele Unite încalcă în mod direct condițiile acestui tratat”, a declarat el în mesajul său adresat Adunării Federale”, a declarat Putin.

Vladimir Putin: Nu avem timp de pierdut în ceea ce privește dezvoltarea strategică

SUA trebuiau să-și justifice în mod cinstit retragerea din Tratatul INF, în loc de aceasta ei înșiși încalcă Tratatul, iar apoi își mobilizează „sateliții”, care le ”țin isonul” americanilor, a mai spus Vladimir Putin.

„Partenerii noștri americani trebuiau să spună deschis lucrul acesta, nu să apeleze la acuzații inventate împotriva Rusiei, în încercarea de a-și justifica retragerea unilaterală din Tratatul INF. Puteau proceda ca în 2004, au ieșit din Tratatul rachetelor anti-balistice și gata. În mod deschis, cinstit”, a declarat Putin.

Președintele rus a menționat că, din momentul încheierea Tratatului INF în 1987, în lume au avut loc schimbări serioase - multe țări au continuat să dezvolte rachete cu rază scurtă și medie de acțiune, în timp ce Rusia și Statele Unite nu au făcut asta, limitându-se voluntar.

Președintele rus a subliniat că Washingtonul încalcă Tratatul INF și apoi „caută scuze și numește făptașii”.