Scriitorul și fondatorul Centrului Informațional-Cultural de Sănătate și Caritate Online "Taina Tinereții", Andrei Postolachi, și-a pierdut fiica din cauza unei boli incurabile. Fetița sa a fost bolnavă 11 ani de diabet zaharat, iar mai apoi a fost diagnosticată cu cancer. Soarta a fost extrem de crudă cu ea și în urmă cu trei ani, fetița a decedat.
În Republica Moldova nu există un centru de reabilitare a copiilor bolnavi de diabet zaharat. Din acest motiv, tatăl fetei, scriitorul Andrei Postolachi, și-a promis că va deschide un centru de reabilitare pentru copiii care suferă de această boală. Pentru deschiderea unui asemenea centru este nevoie de cinci milioane de lei, o sumă impunătoare pentru a putea fi adunată într-un timp record în Republica Moldova.
Andrei Postolachi a căutat mai multe metode cum ar putea dobândi acești bani și a venit cu ideea de a tipări felicitări în formă de tablou, pe care părinții le vor putea completa cu texte pentru copiilor lor și atârna de perete.
"Am lansat o felicitare în memoria fetei mele - felicitare pentru un puișor de floare. Pentru a tipări mai multe felicitări am nevoie de 100.000 de lei. O companie de fundraising din Republica Moldova mă va susține în colectarea acestor bani, iar eu, punând în realizare aceste felicitări, voi putea aduna bani pe parcursul anului. Felicitarea este foarte frumoasă, iar părintele poate să o completeze cu cele mai calde cuvinte. Este în formă de tablou, de aceea va putea rămâne amintire pe viață", susține scriitorul.
Mai mult decât atât, la un an de la moartea fiicei sale, scriitorul Andrei Postolachi a lansat și o carte audio cu denumirea "Legenda Moldovei", sonorizată de Monica Pârlici, fetița care a câștigat concursul "Moldova are Talent" în anul 2014. Pe site-ul oficial al Centrului Informațional-Cultural de Sănătate și Caritate Online "Taina Tinereții" sunt șapte cărți de basme în versuri sonorizare de către interpreții Nelly Ciobanu, Victoria Lungu, Vitalie Dani, Ion Rață și Stela Botez. În prezent, aceste cărți audio online sunt gratuite.
Mai multe informații referitor la acest subiect aflați din interviul audio realizat cu scriitorul Andrei Postolachi.
Autor: Cristina Baș