Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

NASA: Primele imagini „asteroidul Apocalipsei”, care ar putea lovi Pământul

Nava spaţială NASA OSIRIS-REx a intrat recent pe orbita asteroidului Bennu, care este acum la 70 de milioane de mile (110 milioane de kilometri) depărtare de Pământ.
Sputnik

BUCUREŞTI, 1 feb – Sputnik, Doina Crainic. NASA a obţinut o imagine a asteroidului Bennu cu lățimea de 500 de metri, folosind nava sa spațială Osiris-Rex (Spectral Interpretation, Resource Identification, Security, Regolith Explorer), potrivit unui comunicat.

Denumit „asteroidul Apocalipsei”, Bennu se află între Pământ și Marte și cântărește 87 de milioane de tone, iar în prezent orbitază Soarele.

​Oamenii de știință cred că Bennu are o șansă din 2700 de a lovi planeta noastră în secolul următor, potrivit Daily Star.

​În luna decembrie a anului trecut, misiunea NASA a descoperit prezența apei în asteroidul Bennu.

Prezența apei sau a moleculelor asemănătoare apei ar putea furniza indicii despre modul cum s-a format sistemul solar, precum și despre istoria planetelor sale, potrivit NASA, citat de Sputnik International.

În prezent, OSIRIS-REx orbitează Bennu, analizând posibilele locații pentru aterizare, unde nava spațială va încerca să colecteze o probă, după care se va întoarce pe Pământ în 2023, potrivit comunicatului agenției spațiale americane.

Urmărește-ne pe rețeaua de socializare Sputnik Moldova pe OK