Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

UK: Va fi prezentat un nou acord cu privire la Brexit - May nu exclude o ieşire fără acord

Camera Comunelor din Parlamentul britanic şi-a exprimat miercuri sprijinul pentru guvernul condus de prim-ministrul Theresa May, în ciuda respingerii prin vot, cu o zi înainte, a acordului cu privire la Brexit.
Sputnik

BUCUREŞTI, 17 ian – Sputnik, Doina Crainic. La rândul său, premierul britanic Theresa May a confirmat miercuri că guvernul țării va prezenta luni în Camera Comunelor un nou plan cu privire la Brexit.

„Trebuie să găsim soluții care să fie negociabile și să obţinem o susținere suficientă în această Cameră. Și, așa cum am spus, ne vom întoarce în Cameră luni pentru a depune o moțiune amendabilă și pentru a face o declarație cu privire la calea de urmat”, a declarat May, adresându-se Camerei Comunelor, potrivit Sputnik Internaţional.

Un total de 325 de deputați au votat împotriva moțiunii de cenzură, în timp ce 306 parlamentari au votat în favoarea acesteia. Moţiunea a fost depusă marți de liderul Partidului Laburist Jeremy Corbyn, după ce 432 de parlamentari au votat împotriva acordului privind Brexit.

Eșecul Brexitului ne demonstrează că Europa este un „lagăr fără scăpare”

May a subliniat miercuri că organizarea de noi alegeri constituie ultimul lucru de care are nevoie Regatul Unit pe fondul situaţiei incerte legate de Brexit, în timp ce Corbyn a argumentat că guvernul ar trebui să accepte noi alegeri, având în vedere că nu a reușit să-şi treacă legile prin parlament.

Rezultatul votului de miercuri permite premierului să-și păstreze postul și să prezinte un nou plan privind Brexit, care a fost planificat pentru 29 martie.

Între timp, purtătorul de cuvânt al premierului britanic a declarat miercuri că Theresa May nu exclude opțiunea „fără acord”, după solicitarea liderului opoziției, Jeremy Corbyn, relatează Reuters.

„Prim-ministrul a arătat foarte clar că publicul britanic a votat să părăsească Uniunea Europeană. Vrem să ieşim cu un acord, dar [May] este hotărâtă să respecte decizia poporului britanic, și anume ca ţara să iasă din UE pe 29 martie în acest an”, a declarat purtătorul de cuvânt al premierului britanic, citat de Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Britanic a declarat, la rândul său, că partidul nu este pregătit să poarte discuții cu premierul până când aceasta nu va exclude ideea ieşirii fără un acord.