Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ziua Națională a Culturii: Iată ce evenimente vor fi organizate astăzi

În Moldova este sărbătorită astăzi Ziua Națională a Culturii.
Sputnik

CHIȘINĂU, 15 ian – Sputnik. Astăzi se împlinesc 169 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu. În această zi, în țara noastră, este sărbătorită Ziua Națională a Culturii pentru al șaptelea an consecutiv. Cu această ocazie, vor fi organizate o serie de evenimente.

O nouă aplicaţie pe smartphone – „Mihai Eminescu, întreaga operă”

Manifestările au demarat cu depuneri de flori la bustul lui Eminescu de pe Aleea Clasicilor. Ulterior, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va înmâna premiile anuale pentru cele mai reprezentative creaţii în domeniile literaturii, teatrului, muzicii, coregrafiei şi cinematografiei.

Monica Babuc a publicat un mesaj cu această ocazie pe pagina sa oficială de Facebook.

”Marele nostru poet Mihai Eminescu a creat opere de o valoare inestimabilă și a lăsat generațiilor următoare fragmente din talentul său de geniu. Prin moștenirea sa literară, este prezent în fiecare zi în inimile noastre. Astăzi, chiar de ziua sa de naștere, sărbătorim Ziua Națională a Culturii și, totodată, creativitatea și originalitatea tuturor celor care și-au adus contribuția înfrumusețării acestui domeniu. Pe aceștia vreau să îi felicit din suflet și să le mulțumesc pentru că ne bucură necontenit cu toate creațiile lor de excepție”, a scris ministrul Culturii și Cercetării, Monica Babuc.