Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce se întâmplă cu oamenii care practică sportul? Un fost sportiv dezvăluie secretul

Luc Francois, președintele Centrului Educativ Cultural Social Economic și Francofon, a vorbit în studioul ”Sputnik Moldova” despre impactul sportului asupra vieții omului.
Sputnik
Ce se întâmplă cu oamenii care practică sportul? Un fost sportiv dezvăluie secretul

Sportul face omul disciplinat și puternic. Este concluzia președintelui Centrului Educativ Cultural Social Economic și Francofon, Luc Francois. Despre impactul sportului în viața personală și profesională am discutat în cadrul emisiunii ”Sputnik Matinal”.

Luc Francois a început să practice sportul în copilărie. Mulți ani a făcut atletism, arte marțiale, ciclism și înot. Luc Francois spune că sportul l-a ajutat să fie disciplinat, să gândească liber și pozitiv și să aibă succese în viață.

”Alergam câte 10 kilometri, zilnic. Făceam arte marțiale – un gen de sport care te ajută să controlezi nu doar corpul, dar și mintea. Sportul formează caracterul. Obții performanță în domeniul muncii, în viața de zi cu zi.  Devenim mai buni. Nu în zădar se spune – ai un corp sănătos, ai o minte sănătoasă”, a explicat Luc Francois.

Abordarea că avem nevoie de bani sau timp pentru a fi activi este greșită, consideră Luc Francois. Sportul poate fi făcut ușor acasă sau în aer liber.

”Nu este obligatoriu să mergem la sală. Cel mai bine este să facem sport cu un prieten, care te poate ajuta să efectuezi corect exercițiile fizice, să respiri corect și să ai o ținută corectă în timpul exercițiilor fizice”, a precizat Luc Francois.

Din cauza modului de viață inactiv, în mai multe țări ale lumii, inclusiv Republica Moldova, crește numărul copiilor supraponderali și obezi. În opinia lui Luc Francois, pentru a combate acest fenomen este necesar ca profesorii să cultive elevilor pasiunea față de sport.

”Nu trebuie ca toți copiii, la lecțiile de cultură fizică, să facă aceleași activități sportive. E necesar ca elevii să aibă posibilitatea să practice sportul care le place. Ar fi bine să existe atletism în școli. Atletismul contribuie la dezvoltarea unei ținute fizice armonioase”, a menționat Luc Francois.

Autor: Maria Dimineț