Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul a decis majorarea indemnizațiilor pentru familiile cu copii: Vezi cu cât

Veste bună pentru familiile cu copii: Guvernul a decis astăzi majorarea unor imdemnizațitii adresate familiilor cu copii - detalii.
Sputnik

CHIȘINĂU, 26 dec - Sputnik. Cabinetul de Miniștri a aprobat o hotărâre de Guvern privind majorarea unor indemnizaţii adresate familiilor cu copii. Astfel, cuantumului indemnizaţiei unice la nașterea copilului se va majora cu 658 de lei și va constitui 6303 lei.

Mămicile care lucrează vor primi salariu și indemnizație pentru creșterea copilului

Totodată, cuantumului indemnizaţiei lunare pentru creșterea/îngrijirea copilului persoanelor asigurate şi neasigurate se va majora cu 100 de lei, de la 540 la 640 de lei, iar cel al indemnizației lunare de suport pentru creșterea copiilor gemeni sau a mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină, până la vârsta de 3 ani, cu 50 de lei.

Potrivit Ministerului Sănătății, implementarea proiect nu necesită cheltuieli financiare suplimentare celor conținute în Legea bugetului de stat pentru anul 2019, în care au fost prevăzute mijloace financiare în sumă de peste 80 de milioane de lei.