Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce i-a solicitat președintele Dodon lui Benjamin Netanyahu - detalii

Șeful statului, Igor Dodon, se află într-o vizită oficială în Israel. Află ce a solicitat președintele Dodon de la Guvernului condus de Benjamin Netanyahu.
Sputnik

CHIȘINĂU, 18 dec - Sputnik. Președintele Republicii Moldova i-a mulțumit premierului Israelului, Benjamin Netanyahu, pentru asistența financiară și socio-umanitară acordată Republicii Moldova în mai multe domenii. Amintim că șeful statului efectuează o vizită oficială în Israel. Totodată Dodon a constatat diminuarea semnificativă a exporturilor în Israel.

”Am mulțumit Guvernului israelian pentru asistența financiară și socio-umanitară acordată Republicii Moldova în mai multe domenii. Totodată, am pledat pentru intensificarea schimburilor comerciale între ţările noastre și valorificarea oportunităţilor de aprofundare a cooperării bilaterale”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook, subliniind că în anul 2017 volumul exporturilor din Moldova în Israel a constituit doar 3,8 milioane de dolari, de două ori mai puțin decât în 2016.

Totodată, președintele moldovean a ținut să scoată în prim plan că Moldova este interesată să promoveze o politică externe echilibrată și a solicitat sprijinul Guvernului Israelului în vederea consolidării statutului de neutralitate permanentă al Republicii Moldova.

Totodată, președintele moldovean a propus organizarea unui forum economic moldo-israelian, cu implicarea reprezentanţilor cercului de afaceri din cele două ţări.