Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un magazin din Capitală vinde încălțăminte și accesorii din piele de pește

În Chișinău putem găsi pantofi, centuri, genți sau portmonee din piele de pește, în locul tradiționalei piele de vițel. Producătorul Andrei Lungu, un fost polițist, spune că acest tip de piele este mult mai durabil și rezistent în comparație cu materia clasică.
Sputnik
Un magazin din Capitală vinde încălțăminte și accesorii din piele de pește

Șapte ani în urmă, Andrei Lungu a decis să renunțe la cariera de polițist și să se lanseze în afaceri. Bărbatul a deschis un magazin în Capitală, unde vinde diverse produse din piele de pește. El spune că ceste lucruri sunt deosebite, unice și speciale. Acestea pot atrage privirile tuturor.

"Produsele confecționate din piele de pește sunt foarte durabile în timp, pot fi transmise din generație în generație. Garanția la materia primă este de șapte ani de zile. Nici un producător nu oferă o astfel de garanție", a declarat Andrei Lungu.

Datorită unei tehnologii secrete, după prelucrare pielea devine moale. Totodată, ea este mult mai trainică decât pielea de vițel, rezistând de trei ori mai mult. "Proprietățile pielii de pește sunt un pic altfel decât la mamifere datorită faptului că este un alt mediu, mediul acvatic, care îi dă alte tipuri de proprietăți pielii", a spus Andrei Lungu.

Pielea este comandată din Rusia, iar încălțămintea și accesoriile originale sunt rezultatul colaborării bărbatului cu designerii spanioli și italieni.

"Pantofii sunt realizați manual. Pe exterior se folosește piele de somon, iar pe interior este piele de berbecuț, pentru că este mult mai fină. Totodată, se folosește o talpă foarte scumpă din piele naturală", a subliniat invitatul.

Potrivit lui Andrei Lungu, o pereche de pantofi fabricați manual în Spania din piele de somon sunt la prețul de 3500 de lei. Totodată, și împachetarea este la fel de neobișnuită – cutii din mesteacăn, produse în Moldova.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș