Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tarlev: Moldovenii care se vor afla în România vor putea telefona acasă la tarif național

Secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Vitalie Tarlev, a vorbit în studioul Sputnik Moldova despre eliminarea taxelor de roaming între România și Moldova.
Sputnik

CHIȘINĂU, 5 dec – Sputnik. Cetăţenii moldoveni care călătoresc în ţara vecină vor avea acces, pe teritoriul României, la serviciile de roaming pentru apeluri și SMS la tarife naționale, iar pentru navigare pe internet acestea vor fi micşorate la nivelul tarifelor comune europene. De aceleaşi privilegii se vor bucura şi cetăţenii români care vin în Moldova. Declarațiile au fost făcute în Studioul Sputnik Moldova de secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Vitalie Tarlev.

”Aflat în România, cetățeanul Republicii Moldova va putea telefona acasă la tarif național. În România va putea telefona din pachetul local la tarifele naționale și va putea utiliza transport date la tarife destul de accesibile”, a declarat Vitalie Tarlev.

Cum înțelege premierul Pavel Filip apropierea adevărată dintre Moldova și România

Secretarul de stat a mai declarat că oamenii nu vor mai fi nevoiți să achite sume extrem de mari pentru internetul mobil utilizat atunci când nu se află pe teritoriul Republicii Moldova.

”În acest moment, un cetățean român aflat în Republica Moldova ajunge la unii operatori să achite și 165 de lei moldovenești pentru un MB. Atunci această situație se va schimba, până la 3, 3 euro pentru 1 GB. Practic tarifele scad de aproape 90 de ori”, a mai declarat secretarul de stat. 

Despre anularea tarifelor de roaming între Georgia, Ucraina, Azerbaidjan și Republica Moldova s-a discutat anterior în cadrul unei şedinţe comune a premierilor din ţările GUAM, care s-a desfăşurat la Chişinău. Despre această iniţiativă, Pavel Filip a vorbit şi cu preşedintele Alexandr Lukaşenko, în cadrul unei vizite efectuate la începutul lunii noiembrie în Belarus. De asemenea, subiectul eliminării tarifelor de roaming cu țările Uniunii Europene a fost analizat în cadrul summit-ului Parteneriatului Estic de la Bruxelles.