Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Trupa „DoReDos”, laureată a concursului „Melodia Anului” de la Moscova

În sala „Olimpică” a avut loc festivitatea de premiere în cadrul concursului muzical „Melodia Anului”; alături de vedetele din Rusia, printre premiați se numără și trupa „DoReDos” din Moldova.
Sputnik

CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik. Formația „DoReDos”, care a reprezentat Moldova la concursul internațional de interpretare „Eurovision-2018”, clasându-se pe locul zece, s-a învrednicit de data aceasta de diploma concursului „Melodia Anului”, care s-a desfășurat la Moscova.

Apropo, cântecul „My lucky day”, care a fost interpretat de această formație la „Eurovision-2018”, a fost scris de artistul poporului din Rusia și Republica Moldova Filipp Kirkorov, care a devenit mentorul artiștilor moldoveni pe piața rusească a showbizului.

„DoReDos” a apărut în septembrie 2011, fiind constituită din trei vocaliști: Marina Djundiet, Eugeniu Andrianov și Sergiu Mîță, toți originari din Râbnița. Acolo s-au cunoscut și au decis să-și creeze propria trupă muzicală. Ulterior, cei trei s-au mutat la Chișinău, unde au absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

În anul 2013 solistul Eugeniu Andrianov a câștigat premiul doi la festivalul „Slavianski Bazar” de la Vitebsk. În anul următor, 2014, „DoReDos” a participat la concursul internațional de muzică ușoară din România, de unde s-au întors învingători. În anii 2015 – 2016 s-au calificat în finala națională a concursului „Eurovision”, pe care în 2018 l-au câștigat.

Totodată, „DoReDos” a participat în finala show-ului televizat „X-Factor” din România, iar în 2017 au cucerit marele premiu al concursului „Novaia Volna”.