Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

S-a făcut de râs: Macron, alături de doi tineri semidezbrăcați

Utilizatorii de pe rețelele de socializare din Franța râd de președintele Emmanuel Macron, care a apărut în mai multe fotografii jenante.
Sputnik

CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. Francezii se amuză pe seama unei fotografii în care președintele francez, Emmanuel Macron, apare alături de câțiva tineri semidezbrăcați. Fotografiile au devenit scandaloase când mai după ce mai mulți utilizatori au observat că aceste imagini au început să fie blocate pe rețelele de socializare.

”Postarea mea din 30 septembrie cu Macron pe această fotografie a fost supusă cenzurii pe Facebook”, scrie un utilizator pe Twitter. ”Comentariul meu era: ”E o modalitate amuzantă de a marca cea de-a 60-a aniversare a celei de-a Cincea Republici”.

Potrivit lui, motivul pentru care postarea sa a fost blocată a fost ”demonstrarea goliciunii”.

”Dar ce a urmat după încheierea ședinței foto?”, se întreabă ironic un alt utilizator.

Fotografiile au fost făcute în septembrie, în timpul aflării liderului Franței pe insula Saint-Martin din Marea Caraibelor. După publicarea pozelor, Macron a fost criticat pe rețelele de socializare pentru imaginea care nu corespunde statutului său de președinte.

​Imaginile „frivole” au provocat cu atât mai mult indignarea, cu cât în Franța se menține o situație tensionată provocată de protestele „jiletcilor galbene”.

Protestele de amploare, în timpul cărora activiștii în „jiletci galbene” de constructori cer să fie anulată majorarea prețurilor la benzină, au demarat pe 16 noiembrie. Sâmbăta trecută la acțiunile de protest au participat peste 100 de mii de persoane. La Paris demonstrațiile au fost însoțite de tulburări pe bulevardul Champs Elysées. Următorul protest este preconizat pentru sâmbăta viitoare.