Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Angela Merkel admite că Uniunea Europeană nu poate fără gazele rusești

Culmea: Statul le oferă studii și burse, iar ei folosesc aptitudinile obținute la facultate în scopuri criminale
Sputnik

CHIȘINĂU, 14 nov - Sputnik. Cancelarul german, Angela Merkel, a recunoscut că Europa nu ar putea să elimine cărbunele ca sursă de energie fără a cumpăra gaze rusești, în timpul discursului său în Parlamentul European.

„Europa nu poate fi complet independentă de gazul rusesc, dar își poate diversifica sursele [...] Nu putem exclude Rusia din surse de gaze”, a spus Cancelarul german.

Declarație: Atitudinea Germaniei față de proiectul „Nord Stream-2” rămâne neschimbată

În acest context, Merkel a anunțat pentru prima dată planurile pentru construirea proiectului în valoare de 576 de milioane de dolari în octombrie 2018, adresându-se membrilor parlamentului țării.

Anterior, președintele american Donald Trump a criticat UE pentru că procură gaze naturale rusești și pentru susținerea proiectului de gazoduct Nord Stream 2.

El a sugerat că Europa ar putea să diminueze cantitatea de gaz procurată de la ruși și să o înlocuiască cu gaz natural lichefiat produs în SUA (GNL). Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a răspuns că Europa va fi pregătită să cumpere GNL american doar atunci când prețul va deveni competitiv.