Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Record absolut pentru luptătorii moldoveni

Luptătorii moldoveni au stabilit în acest an o performanță unică de până acum, reușind să obțină 27 de medalii la campionatele europene și mondiale la juniori, tineret și seniori. Victor Peicov președintele federaței de profil a menționat că doar în 1994 a fost atât de productiv pentru sportivi când au cucerit o medalie de aur și una argint la mondiale.
Sputnik

 

Invitatul emisiunii Sport la Radio Sputnik, președintele federației de lupte, lupte feminine și greco-romane, Victor Peicov, susține că aceste performanțe se datorează măestriei antrenorilor dar și a devotamentului demonstrat de luptători. 

Oficialul a menționat că bugetul federației și performanțele obținute la nivel internațional sunt diametral opuse. Specialiștii din străinătate se arată uimiți de aceste reușite în condițiile în care multe țări bogate investesc incredibil de mult comparativ cu Republica Moldova dar au rezultatele cu mult mai slabe. 

Nu ne plângem din cauza banilor. Noi înțelegem că statul nu are de unde să ne ofere mai mult. Trebuie doar sâ conștientizăm că dacă ne dorim rezultate mari trebuie să investimk în sportivi. Orice performer trebuie să fie bine remunerat pentru că el reprezintă Republica Moldova și își dedică viața sportului. Nu cred că există o promovare mai bună a țării decât arena sportivă internațională. Steagul nostru arborat la competiții ne face mândri de țară, a conchis Peicov. 

Printre cele mai mari performanțe din acest an este medalia de argint câștigată de Victor Ciobanu la campionatul mondial în categoria de 60 kg, aurul câștigat de Alexandru Guțu la Jocurile Olimpice de Tineret în categoria de 71 de kg și medalia de aur la mondialele de tineret cucerită de Anastasia Nichita în categoria de 59 kg.