Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tendințele în materie de încălțăminte, recomandate de designerul Irina Calancea

Invitată în studioul Radio Sputnik Moldova, designerul Irina Calancea a vorbit despre tendințele pentru sezonul de toamnă-iarnă 2018 în materie de încălțăminte și despre succesele remarcabile în cadrul afacerii pe care o conduce în România.
Sputnik

 

Designerul autohton spune că în acest sezon la mare căutare va fi încălțămintea cu elemente de animal-print.

"Pentru această toamnă m-am inspirat să creez o colecție care se bazează pe tendințe internaționale pentru că am participat la diverse expoziții în Paris și Milano. În acest sezon a revenit tendința de animal-print. Astfel de printuri precum cele de șarpe, leopard și tigru nu vor lipsi în colecțiile noi", a declarat designerul.

Pe lângă încălțămintea care reprezintă rezultatul tendințelor, majoritatea produselor sunt create la comandă. Cele mai speciale cliente care își doresc modele unice de pantofi sunt miresele.

"Lucrez de mult timp cu miresele și mereu întâmpinam dificultatea: pietricelele au ieșit din modă, iar pantofii albi nu mai pot fi purtați după eveniment. Foarte multe mirese își doresc să fie unice. Astfel, împreună cu colegii de la București ne-am gândit că ar fi o oportunitate bună să facem un print digital pe piele cu orice imagine care își dorește clienta. Ne-am gândit să printăm pe pantofi imaginea cu buchetul miresei, inițialele cuplului sau orice altă idee care își dorește mireasa", a menționat invitata.

Încălțămintea designerului autohton a ajuns în America, Italia, Spania, Franța, Israel, Germania, Liban, Rusia și Ucraina. Irina Calancea a afirmat că femeile din România sunt mult mai flexibile la cumpărături, le place să experimenteze și sunt mai curajoase. Numărul clientelor din Moldova este mai mic, iar unele cerințe ale moldovencelor sunt uneori nejustificate.

Mai multe informații aflați din interviul realizat cu Irina Calancea din fișierul audio atașat.

Autor: Cristina Baș