Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Incredibil: Motorul automobilului lui Putin, transformat într-un motor de avion

În cadrul proiectului Cortege, prin care se doreşte crearea unor maşini destinate elitei ruse, producătorii de aeronave studiază ce modificări trebuie făcute unui motor de automobil pentru a-l face adaptabil la un avion.
Sputnik

BUCUREŞTI, 18 oct — Sputnik, Doina Crainic. Se fac încă cercetări pentru studierea metodologiei de transformare a unui motor de automobile într-unul de avion, a declarat pentru Sputnik Mihail Gordin, directorul general al Institutului Central pentru Construcția de Motoare Aeriene.

După cum a explicat oficialul, compania a semnat un contract cu ministerul Industriei și Comerțului pentru a studia în detaliu ce modificări specifice trebuie aduse unui motor de automobil astfel încât să aibă şi caracteristicile unui motor de avion.

Salonul Auto de la Moscova: Limuzina Aurus Sedan a fost expusă pentru prima dată în public

„Luăm un motor de autovehicul Kortej și îl transformăm într-un motor de avion. Acest lucru va conduce la crearea unui prototip", a adăugat Gordin. 

„Motoarele auto sunt produse în masă, astfel, costul lor este mult mai mic, ceea ce ar permite construirea unui motor aerian relativ ieftin", a mai precizat oficialul. 

Acesta a mai spus că a fost ales automobilul Kortej, deoarece este cel mai modern motor de automobil din Rusia. „Dacă totul va merge conform planului, acest proiect va intra în faza de testare într-un an și jumătate sau în doi ani", a declarat Mihail Gordin. 

Proiectul Kortej are ca scop crearea unei serii de mașini pentru personalități de nivel înalt: limuzină, sedan și rulotă. Cel mai cunoscut vehicul din serie, limuzina Aurus Senat, din cadrul proiectului Kortej, o mașină pentru elita conducătoare a Rusiei, şi-a făcut prima apariție la ceremonia de inaugurare a lui Vladimir Putin.