Legalizarea căsătoriilor între persoanele cu același sex în țările Uniunii Europene ar avea un impact negativ asupra situației demografice care, și așa, este precară în majoritatea statelor.
Deputatul Valeriu Ghilețchi spune că Olanda, prima țară care a legalizat căsătoriile între persoanele de același sex, deja se confruntă cu probleme demografice, dar și sociale.
„Olanda a fost primul stat care a legalizat căsătoriile dintre persoanele de același sex. Recent, în Olanda a fost publicat un raport care nu este deloc îmbucurător, inclusiv, la capitolul demografic. Cei din Olanda se gândesc deja să meargă pe ideea unor familii multiparentale, fiindcă se confruntă cu diferite situații. Respectiv, o familie dintre doi bărbați vor putea avea copii cu femei din alte căsătorii", a declarat deputatul Valeriu Ghilețchi în cadrul emisiunii „Atitudini" de la Radio Sputnik Moldova.
Mai mult, copiii care cresc în familiile cu părinții de același sex se confruntă cu un șir de probleme, spune alesul poporului.
„Copiii care cresc în familiile formate dintre doi bărbați sau două femei nu au o dezvoltare deplină cum ar trebui să o aibă. Așa că apar întrebări referitoare la modul cum se dezvoltă și este educat un copil care crește într-o astfel de familie. Aceste lucruri ridică anumite semne de întrebare", a adăugat Valeriu Ghilețchi.
Precizăm că Olanda a legalizat căsătoriile între persoanele de același sex în anul 2001. Tot atunci, cuplurilor respective li s-a oferit dreptul de a adopta copii.
Precizăm că, pe 10 octombrie, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat o rezoluție prin care cere Guvernelor statelor membre să legalizeze căsătoriile între persoanele de același sex și să ofere dreptul homosexualilor să adopte copii. Documentul a fost adoptat cu 67 de voturi. Împotrivă au votat 14 țări, inclusiv Republica Moldova.
Autor: Silvia Zavadovschi