Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Forumul investițional din Transnistria: Au fost semnate două acorduri importante

În cadrul celui de al VI-lea Forum Economic Investițional Internațional din regiunea transnistreană au fost semnate două contracte cu investitori străini.
Sputnik

TIRASPOL, 12 oct — Sputnik, Irina Leahova. În prima zi a celui de al VI-lea Forum Economic Investițional Internațional din regiunea transnistreană au fost semnate două contracte de investiții. Primul acord se referă la cultivarea și congelarea fructelor și pomușoarelor, iar doilea acord ține de deschiderea unei întreprinderi farmaceutice.

Din câmp până la consumator

Un investitor ucrainean intenționează să realizeze în Transnistria un proiect privind cultivarea vișinelor, prunelor, caiselor, a diverse fructe de pădure, precum și a seminței de dovleac. Potrivit omului de afaceri ucrainean, regiunea l-a atras prin climatul investițional favorabil, precum și prin tradițiile agricole durabile.

În regiunea transnistreană va fi reabilitat sistemul de irigare

„Noi intenționăm să construim un combinat frigorific mare, cu o capacitate de până la cinci mii de tone, care va concura cu toți liderii mondiali care produc legume și fructe congelate. Noi ne ținem de programul „Din câmp până la masa consumatorului". Și îl vom transfera și aici", a menționat reprezentantul întreprinderii ucrainene, Anatoli Pațelia.

Produse farmaceutice

Al doilea acord ține de deschiderea la Bender a unei întreprinderi farmaceutice.

„Proiectul nostru investițional deja a început să se deruleze. Pe tot parcursul activității noastre nu a existat nici un caz în care să nu fi găsit sprijin din partea reprezentanților administrației din stânga Nistrului pentru soluționarea problemelor apărute", a subliniat reprezentantul investitorului, Nicolai Kaziuk.

Citiți articolul integral pe ru.sputnik.md