Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Spațiul în care muncim ne afectează calitatea somnului, dar și sănătatea ulterior

Prea mult ori prea puțin somn dăunează sănătății noastre. O spune Adrian Lupușor, medic neurolog în cadrul Centrului de Somnologie din Republica Moldova
Sputnik

 

 

 

Spațiul în care muncim ne afectează calitatea somnului, dar și sănătatea ulterior

Adrian Lupușor a declarat în cadrul emisiunii Sputnik Matinal, moderată de Tatiana Cebotari, că lumina de care avem parte pe parcursul zile are un rol foarte important. Astfel, dacă activăm într-un spațiu luminos ziua, atunci suntem mult mai creativi și dispuși să muncim, decât atunci când lucrăm într-un spațiu întunecos, care ne provoacă din start o stare de somnolență.

Medicul neurolog mai spune că dacă ziua stăm într-un spațiu luminos, atunci seara suntem mult mai predispuși la un somn de calitate.

Un alt secret al somnului liniștit și sănătos este preludiul. Mai exact, dacă înainte de somn ascultam muzică la un volum înalt ori suntem preocupați cu activități dinamice și ne aflăm într-un spațiu unde este lumină puternică, atunci somnul nu va fi atât de calitativ. Însă, dacă citim o carte ori stăm la o lumină slabă înainte de culcare, atunci vom fi predispuși să dormim mult mai bine.

Adrian Lupușor spune că 7-8 ore de somn pe noapte sunt suficiente pentru a ne simți odihniți a doua zi.