Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Care este oferta ZEL Bălți pentru investitorii ruși

Viceadministratorul ZEL Bălți, Ion Tornea, a prezentat în cadrul Forumului Economic Moldo-Rus oferta pentru investitorii din Federația Rusă.
Sputnik
Care este oferta ZEL Bălți pentru investitorii ruși

Zona Economică Liberă Bălți are ușile deschise pentru investitorii din Federația Rusă, așa cum se întâmplă și în cazul oamenilor de afaceri din Europa. Declarația aparține viceadministratorului ZEL ”Bălți”, Ion Tornea, și a fost făcută într-un interviu pentru Radio Sputnik Moldova. Reprezentantul ZEL Bălți spune că din cei 57 de investitori care își desfășoară activitatea în cadrul zonei, niciunul nu este din Federația Rusă. Respectiv, Forumul Economic Moldo-Rus reprezintă o platformă de prezentare a facilităților zonei.

”Chiar am avut o prezentare în cadrul panelului cu privire la zonele economice libere. Sigur că noi suntem interesați să prezentăm oportuinitățile pe care le au oamenii de afaceri dacă vor alege să investească la noi. Acest eveniment îl vedem ca o oportunitate în plus pentru a ne prezenta oferta. Cei mai mulți investitori în cadrul ZEL Bălți sunt din Europa — Germania, Italia. Din Federația Rusă nu avem niciun investitor”, a declarat Ion Tornea. Investiții de peste 160 de milioane de dolari și peste 6000 de locuri de muncă — sunt reușitele obținute de administratorii Zonei Economice Libere Bălți în cei opt ani de activitate.

Precizăm că Zona Economică Liberă Bălți a împlinit anul acesta opt ani de la înființare. Investițiile în cadrul acestei zone se ridică la 160 de milioane de dolari, iar numărul angajaților depășește cifra de 6000.

Viceadministratorul ZEL Bălți Ion Tornea spune că, în scurt timp, cifra angajaților va fi de peste 15 mii, iar cea a investițiilor de 270 de milioane de dolari.

Autor: Silvia Zavadovschi