Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine și de ce nu dorește încheierea războiului din Siria - Opinie

Războiul din Siria nu se va termina prea curând, nici după eliberarea orașului Idlib de către teroriști. Asta a declarat rectorul Institutului de Relații Internaționale din Moldova, în cadrul emisiunii „Kilometrul 0" de la Sputnik Moldova.
Sputnik
Cine și de ce nu dorește soluționarea războiului din Siria - Opinie

Profesorul consideră că nu există voință din partea unor state implicate în acest conflict pentru a opri acest război civil care durează deja de șapte ani.

„Situația din Idlib nu este una foarte simplă. Pentru că Statele Unite ale Americii insinuează că acolo ar avea loc diferite operațiuni, inclusiv atacuri cu gaze. Iar manevrele din Marea Mediterană, atât a americanilor, cât și a rușilor, implică perspectiva unui conflict foarte serios. Iar eliberarea acestei provincii nu va fi simplă deloc", a spus Valentin Beniuc.

Potrivit lui, nici SUA și nici Turcia nu doresc ca războiul sirian să fie oprit. De ce, aflați din fișierul audio atașat.