Potrivit lui Gheorghe Crețu, șef al departamentului de înregistrare a mijloacelor de transport în cadrul ASP, mecanismul care a fost creat vizează doar persoanele care domiciliază permanent în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiul Bender.
Funcționarul a mai precizat că, în cazul în care cetățenii care domiciliază în dreapta Nistrului vor dori să procure un mijloc de transport cu numere neutre din stânga Nistrului, ei vor trebui să vămuiască automobilul respectiv achitând accizele vamale ale Republicii Moldova.
De la 1 septembrie curent, au fost lansate în regim de testare punctele de înregistrare a mijloacelor de transport cu numere de înmatriculare neutre aflate în posesia locuitorilor din stânga Nistrului. Legislația mai stabilește și sancțiuni contravenționale pentru conducerea vehiculului cu număr de înmatriculare din stânga Nistrului sau cu număr de înmatriculare neutru de către o persoană care are domiciliu într-o altă localitate decât cele din regiunea transnistreană.
Autor Eduard Maciac