Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova: Teroriștii au găsit posibilitatea de a produce arme chimice în Siria

Războiul din Siria, la o nouă etapă - teroriștii vor avea posibilitatea de a se înarma cu arme chimice.
Sputnik

CHIȘINĂU, 10 sept — Sputnik. Teroriștii au găsit posibilitatea de a produce arme chimice în Siria, însă se bucură și de o susținere materială și tehnică din afara țării, a declarat într-un interviu oferit pentru RIA Novosti viceministrul de Externe al Rusiei, Oleg Sâromolotov.

Merkel a susținut, pentru prima oară, acțiunile Rusiei în Siria

„Pe parcursul anilor în care au avut loc acțiuni militare în Siria, dar și în Irak am primit informații cu privire la acapararea de către teroriști a documentației științifice și tehnice de producere a armelor chimice (spre exemplu, din biblioteca specializată din orașul Mosul) și a întreprinderilor chimice cu echipament specializat, atragerea specialiștilor civili și militari în sintetizarea substanțelor toxice", a spus Oleg Sâromolotov.

Potrivit lui, desigur "există o anumită susținere materiale și tehnică din afara țării".

Viceministrul de Externe al Rusiei a menționat că nu ar dori să speculeze "pe subiectul implicării unor persoane fizice și juridice din țările occidentale în livrarea substanțelor chimice pentru teroriștii din Siria".

Putin: Guvernul Siriei trebuie să-și restabilească controlul asupra întregii țări>>>

"Voi observa doar că statele occidentale nu-și ascund legăture strânse cu controversatele "Căști Albe". Ei, în esență, finanțează deschis activitățile subversive ale acestui ONG, îi oferă un sprijin logistic, material și tehnic", a declarat Oleg Sâromolotov.