Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Învață dansul popular: Lecțiile sunt gratuite - detalii

Dansul popular este înrădăcinat în frumoasele și bogatele tradiții ale folclorului nostru.
Sputnik
Învață dansul popular moldovenesc. Lecțiile sunt gratuite

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", președintele uniunii coregrafilor din Moldova, Antip Țarălungă, spune cu regret că anul 2018 nu poate fi comparat cu anul 1998 sau chiar anul 2000.

"Dacă atunci părinții și copiii ne rugau să-i primim în colectiv, la ora actuală, noi ne ducem în instituțiile de învățământ și le explicăm părinților și elevilor cât de necesar este să învățăm, să păstrăm și să promovăm dansul popular", a menționat Antip Țarălungă.

Pe lângă beneficiile asupra spiritului, dansurile populare au un efect pozitiv asupra comportamentului și asupra trupului, menținându-l în formă.

"Părinții trebuie să înțeleagă că a fi sănătos este mai important decât a învăța copilul să folosească telefonul mobil. Dansul este cel mai mare ajutor pentru corpul uman", a precizat invitatul.

În același timp, Antip Țarălungă a anunțat că Studioul Folcloric Muzical-Coregrafic pentru Copii și Tineret "Comoara" al Consiliului Municipal Chișinău, invită toți copiii și adulțiii la cursuri gratuite de dans popular și contemporan.

Mai multe informații referitor la acest subiect aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș