Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Victor Gaiciuc: Armata este oglinda societății. Cum este țara, așa este și Armata

La cea de-a 27-a aniversare a Armatei Naționale, fostul ministru al Apărării Victor Gaiciuc susține că, chiar dacă banii alocați anual pentru întreținerea Armatei sunt insuficienți, iar salariile în domeniu — mizere, militarii moldoveni sunt pregătiți la cel mai înalt nivel.
Sputnik
Victor Gaiciuc: Armata este oglinda societății. Cum este țara, așa este și Armata

La 27 de ani de la formare, Armata Naționale este exact ca țara — prost dotată, săracă și cu oameni extraordinari. Declarația îi aparține fostului ministru al Apărării, Victor Gaiciuc.

Potrivit generalului Gaiciuc, chiar dacă banii alocați anual pentru întreținerea Armatei sunt insuficienți, iar salariile în domeniu — mizere, militarii noștri sunt pregătiți la cel mai înalt nivel, iar acest lucru este demonstrat în misiunile internaționale la care reprezentanții țării noastre participă.

”Vreau să menționez că Armata nu poate fi bine dotată și puternică dacă țara este săracă. Și, respectiv, invers, nu poate ca țara să fie dezvoltată, prosperă și democrată, iar armata proastă. Armata este o oglindă a societății. Ce avem în societate, aceea avem și în Armată”, a declarat Victor Gaiciuc în cadrul emisiunii „La Ordinea Zilei", de la Radio Sputnik Moldova.

Cert este că, în pofida finanțării proaste, militarii noștri sunt profesioniști.

”Totuși, noi avem ofițeri, militari, bine pregătiți, devotați patriei, care sunt instruiți și bine educați”, subliniază Victor Gaiciuc.

Întrebat ce îi lipsește Armatei Naționale, generalul a răspuns scurt: „O bună finanțare și o bună conducere…eu îi compătimesc pe cei din Armată", a conchis Victor Gaiciuc.

Amintim că pe 3 septembrie Armata Națională a sărbătorit cea de-a 27 aniversare de la formare.

Precizăm că bugetul Ministerului Apărării pentru anul 2018 a constituit 615 milioane de lei, cu 61 de milioane mai mult decât în 2017, când militarilor le-au fost alocate circa 554 de milioane de lei.

Autor: Silvia Zavadovschi