Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Eveniment cu genericul "Omul cu cele mai multe doruri", în cinstea scriitorului Ion Druță

Biblioteca Națională organizează, pe 3 septembrie, ziua în care marele scriitor, poet și prozator moldovean Ion Druță împlinește frumoasa vârstă de 90 de ani, un eveniment cultural cu genericul "Omul cu cele mai multe doruri".
Sputnik
Eveniment cu genericul "Omul cu cele mai multe doruri", în cinstea scriitorului Ion Druță

Evenimentul constă în prezentarea expoziției de carte, recital de proză, poezie și cântec și expoziții de articole ce pun în valoare tezaurul folcloric al moștenirii neamului nostru.

"În scuarul Bibliotecii Naționale sunt așteptați toți iubitorii operei druțiene. La expoziție vom expune publicațiile scriitorului traduse în mai multe limbi, cât și piesele de teatru după care s-au jucat în jur de 400 de spectacole. Scopul evenimentului este de a pune în valoare opera marelui scriitor, academician și publicist — Ion Druță", a relatat directorul Bibliotecii Naționale, Elena Pintilei.

Potrivit Elenei Pintilei, pe parcursul lunii septembrie, Biblioteca Națională a inițiat  un program național care are drept scop optimizarea interesului față de carte și promovarea lecturii în societate.

Mai multe informații la acest subiect aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș