Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova îndeamnă SUA să nu întreprindă acțiuni necugetate în Siria

După ce militarii ruși au avertizat despre posibilitatea înscenării unui atac chimic care să fie pus în vină regimului Assad și sancționat cu o lovitură a coaliției occidentale, a venit rândul diplomaților de a interveni.
Sputnik

CHIȘINĂU, 26 aug — Sputnik. Chemăm Washingtonul și aliații lui să nu întreprindă acțiuni hazardate contra Damascului, a atenționat viceministrul rus de Externe, Serghei Ryabkov.

Moscova a comentat noul buget al SUA pentru Apărare

”De fiecare dată când în Siria se observă indicii ale stabilizării, ale revenirii la viața normală, ale eliminării definitive a focarelor terorismului, SUA și aliații lor întreprind măsuri nedemne și absolut cinice de zădărnicire a acestor procese pozitive”, a spus diplomatul.

Potrivit lui, principalul instrument în asemenea cazuri sunt provocările, inclusiv cu urilizarea agenților toxici de către formațiunile armate teroriste și ”organizațiile cvasi-neguvernamentale”.

”Posibil, ne aflăm în pragul reeditării unui atare scenariu revoltător. Auzim ultimatumuri din Washington, inclusiv publice, dar acest fapt nu influențează decizia noastră de a promova linia spre eliminarea definitivă a focarelor terorismului în Siria”, a conchis Ryabkov.